Loimu

Marjaana Mäkinen

Olen ehdolla Loimun valtuustoon numerolla 39

Olen biokemistitaustainen FT ja työskentelen Helsingin yliopistossa tutkien kemikaalialtistuksen vaikutuksia lasten kehitykseen. Aiemmin tutkin TYKSissä ja Turun yliopistossa lasten autoimmuunitauteja ja tein väitöskirjani D-vitamiinistä tyypin 1 diabeteksen kehittymisessä lapsilla.

Asun yhä Turussa ja toimin kuntapolitiikassa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan varajäsenenä. Haluan kehittää Loimussa yliopistolaisten työurien ymmärtämistä ja siirtymien helpottamista yliopistosta toiseen, niin Suomen sisällä kuin eri maiden välillä. Mielestäni myös Loimun viestinnässä ja avoimuudessa olisi kehitettävää.

Toimin TY Loimun hallituksessa nyt toista vuotta ja olen siten perehtynyt Loimun paikallisosastotoimintaan. Yhdistyksestämme on ehdolla kaksi muutakin jäsentä, Max Lönnfors ja Vilja Siitoinen. Koska pienellä yhdistyksellä ei yksinään ole mahdollisuuksia menestyä vaaleissa, liityimme BYYGKIT-vaaliliittoon, joka on Bio-, Ympäristö-, Ympäristöterveys- ja Geoalan sekä Korkeakoulujen, Innovaatioiden ja Terveydenhuollon asiantuntijoiden vaaliliitto. Se tuntui minulle omimmalta, koska se on laaja-alainen loimulaisen asiantuntijuuden, koulutuksen laadun ja arvostuksen sekä kestävän työllistymisen edistäjien vaaliliitto, eikä siis poliittisesti sitoutunut. Poliittisista ryhmittymistä vain vasemmistolla on oma listansa näissä vaaleissa.

Löydät minut Loimun vaalikoneesta (linkki tässä)

Näissä vaaleissa voivat äänestää kaikki Loimun jäsenet ympäri Suomen 8.-29.10.2024 osoitteessa https://www.loimu.fi/vaalit/aanestaminen/